Momentul înfiorător în care turiștii sar de pe o navă care se scufundă. Ambarcațiunea s-a răsturnat în „Triunghiul Bermudelor” din Egipt

de: Anca Lupescu
16 05. 2023

Momentul terifiant în care turiști britanici sar de pe o navă care se scufundă după ce s-a răsturnat în „Triunghiul Bermudelor” din Egipt a fost surprins de camerele de luat vedere. Speriați, aceștia se aruncă în apă, în timp ce ambarcațiunea se scufundă.

Barcă scufundată în Triunghiul Bermudelor

Grupul de 16 persoane se afla la bordul unui iaht charter de lux, în timpul unei vacanțe de vis în Marea Roșie, luna trecută.

Turiștilor britanici li s-au alăturat zece europeni de la un club spaniol de scufundări, care plănuiseră să coboare pe pitorescul recif Shaab Abu Nuhas. Partea de apă este cunoscută neoficial ca fiind Triunghiul Bermudelor din Egipt. În timpul călătoriei, Carlton Queen s-a răsturnat brusc pe 24 aprilie.

Imagini terifiante au arătat nava răsturnată pe o parte, scufundată în apă, într-o cursă contra cronometru înainte de a fi înghițită de mare, scrie The Sun.

Restul pasagerilor sunt auziți încercând să alerteze serviciile de urgență, în timp ce un petrolier din apropiere trimitea un semnal de ajutor din claxoane.

Mărturiile celor care s-au aflat pe iaht

Christian Hanson, care se afla la bordul vasului care se scufunda, a declarat pentru Mirror că accidentul i-a luat prin surprindere pe majoritatea pasagerilor.

El a spus: „Urma să fie o traversare ușoară… discutam despre scufundare, apoi, dintr-o dată, barca se balansează masiv, iar mesele se îndreaptă spre noi și trebuie să ridicăm picioarele pentru a evita să se izbească de noi.

„Barca s-a înclinat la aproximativ 40 de grade, puteți vedea bulele din apă care treceau pe lângă ferestrele pe care ne aflam, iar presiunea apei aruncă apă prin crăpăturile din jurul ferestrei.”

Christian se afla împreună cu alte două persoane și era cât pe ce să rămână blocat în cabină. În mijlocul groazei, turiștii curajoși s-au luptat să iasă.

Christian a spus: „În tot acest timp trebuie să ne fi gândit că dacă barca se răstoarnă vom fi morți… geamurile ar fi putut să se spargă, erau atât de multe moduri în care am fi putut rămâne blocați acolo.”

După ce au reușit să iasă în siguranță, au reușit să se urce la bordul plute de salvare.

Nu au existat victime sau răniți grav. Cu toate acestea, se pare că majoritatea pasagerilor și-au pierdut toate bunurile.